Πληγωμένες Καρδιές [1963]

plhgwmenes-kardies
Σκηνοθεσία: Τεγόπουλος, Απόστολος
Σενάριο: Πρόγιας, Παύλος
Παραγωγή: Κλακ Φιλμ
Εισητήρια: 70702
Διάρκεια: 81'

Πρωταγωνιστούν: Ντούζος Ανδρέας, Ζήλεια Άντζελα, Ξανθόπουλος Νίκος, Καϊλας Βασιλάκης, Ευαγγέλου Μαιρούλα, Γιαννόπουλος Τάσος, Γαλάνη Ρίκα, Βελέντζας Γιώργος, Ανουσάκη Μαλάινα, Νέζερ Χριστόφορος.

Υπόθεση: Οταν η Φρόσω χάνει τον άνδρα της σε ναυάγιο, αναγκάζεται να δουλέψει προκειμένου να τα βγάλει πέρα και να ζήσει τα δύο παιδιά της από τα οποία το ένα είναι τυφλό και έχει άμεση ανάγκη εγχείρησης. Η κατάσταση χειροτερεύει όταν ο αδερφός του άντρα της αποφυλακίζεται και εγκαθίσταται στο σπίτι της...

Σημειώσεις: Η πρώτη συνεργασία Ξανθόπουλου - Τεγόπουλου - Κλακ Φιλμ. Στη συγκεκριμένη ταινία ο Ξανθόπουλος υποδύεται τον ρόλο του "κακού" πρώην φυλακισμένου! Ο Ξανθόπουλος ζήτησε από τον Τεγόπουλο στις επόμενες ταινίες του να του δώσει ρόλο λαϊκό και αγωνιστή. Όπερ και εγέννετο το αγαπημένο παιδί του λαού!
Η επόμενη ταινία τους, Αγάπησα και Πόνεσα [1964], εκτός από μεγάλη επιτυχία, έθεσε και τις βάσεις για τη μετέπειτα τυποποίηση των ρόλων του Ξανθόπουλου, ως φτωχού πλην τίμιου βιοπαλαιστή που δεν παραιτείται στις κακουχίες της ζωής!

plhgwmeneskardies

Στις Πληγωμένες Καρδιές εμφανίζεται η Μαιρούλα Ευαγγέλου ως η μικρή κορούλα της Ζήλειας και του Ντούζου. Οκτώ χρόνια αργότερα, η μικρούλα Ευαγγέλου θα παίξει στο πλάϊ του Νίκου Ξανθόπουλου σαν σύζυγός του στην ταινία Ζούσα Μοναχός Χωρίς Αγάπη.

Αξιολόγηση: 7/10

πηγή: Multimedia CD-ROM Ελληνικός Κινηματογράφος 1997 ΕΘΝΟDATA

Φιλμογραφία