Η Σφραγίδα του Θεού [1969]

xanthop25
Σκηνοθεσία: Τεγόπουλος, Απόστολος
Σενάριο: Κοντέλης, Πάνος
Παραγωγή: Κλακ Φιλμ
Εισητήρια: 443871
Διάρκεια: 113'

Πρωταγωνιστούν: Ξανθόπουλος Νίκος, Βασιλάκου Κατερίνα, Στρατηγός Στέφανος, Βλάχος Ανέστης, Κατράκης Μάνος, Ζαφειρίου Ελένη, Ζερβός Παντελής, Λουκάκης Γιώργος, Μορίδης Θόδωρος, Κεδράκας Νάσος, Βελέντζας Γιώργος, Κοτσίρης Λάμπρος, Κωβαίος Γιώργος, Γεράρδου Μαργαρίτα, Ζήκας Χριστόφορος, Ουδινότης Αλέκος, Δήμου Σόνια, Μαραμένος Γιώργος, Οικονόμου Γιώργος, Κατσαρής Αντώνης, Δουλγεράκης Ντίνος.

Υπόθεση: Ο Ανδρέας μετά από χρόνια στα καράβια, επιστρέφει στι χωριό του. Ξεπληρώνει τα παλιά χρέη του πατέρα του που τον οδήγησαν στο θάνατο και ξαναγοράζει το καϊκι τους που είχε κατασχεθεί. Το μόνο που μένει είναι να περιμένει να επιστρέψει από το ταξίδι του ο καπετάν Γιάννης, ο υπεύθυνος για τα δεινά της οικογένειας του, για να λογαριαστεί μια και καλή μαζί του. Στο μεταξύ θα γνωριστεί και θα ερωτευτεί την Μαρίνα, χωρίς να γνωρίζει ότι είναι η κόρη του καπετάν Γιάννη.

sfragida8eou

Σημειώσεις: Η ταινία γυρίστηκε στην Ναύπακτο. Εκείνη την εποχή, η γυναίκα του Μάνου Κατράκη αντιμετώπιζε μεγάλα προβλήματα υγείας και ο Κατράκης ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Ο Κατράκης σε κάποια άσχετη φάση προσφέρθηκε μεταξύ σοβαρού και αστείου να υιοθετήσει τον Νίκο Ξανθόπουλο. Ο Ξανθόπουλος, που έτρεφε μεγάλη εκτίμηση και θαυμασμό προς τον Μάνο Κατράκη, αρνήθηκε ευγενικά, αφού είχε γονείς!

Η σκηνή της τρικυμίας είναι αρκετά κακοφτιαγμένη. Οι αστραπές δεν θυμίζουν αστραπές, το πλοίο παραμένει ακίνητο ενώ μπουγελώνεται εμφανέστατα από κουβάδες νερού.

Αξιολόγηση: 9/10

Πολυμέσα: Αρχεία Video

πηγή: Multimedia CD-ROM Ελληνικός Κινηματογράφος 1997 ΕΘΝΟDATA

Φιλμογραφία