Ένας Άντρας με Συνείδηση [1969]

andrassyneidhsh
Σκηνοθεσία: Τεγόπουλος, Απόστολος
Σενάριο: Κοντέλης, Πάνος
Παραγωγή: Κλακ Φιλμ
Εισητήρια: 244234
Διάρκεια: 129'

Πρωταγωνιστούν: Ξανθόπουλος Νίκος, Παπανίκα Καίτη, Γαρμπή Τζόλυ, Ζαφειρίου Ελένη, Λουκάκης Γιώργος, Βασιλάκου Κατερίνα, Ανδρονίδης Βασίλης, Καζέλη Σάσα, Έξαρχος Θόδωρος, Μπισλάνης Δημήτρης, Φωκά Μαρία, Πλατής Νικήτας, Κεδράκας Νάσος, Προύσαλης Αθηνόδωρος, Δεστούνης Μανώλης, Τερζάς Λάζος, Μορίδης Θόδωρος, Βελέντζας Γιώργος, Σταρένιος Δήμος, Γεράρδου Μαργαρίτα, Ουδινότης Αλέκος, Γαλάνη Ρένα, Τότσικας Γιάννης, Δουλγεράκης Ντίνος, Ραμσής Τάσος.

Υπόθεση: Ο Στέλιος, ορφανός και τίμιος βιοπαλαιστής από τη Θεσσαλονίκη, αγαπάει και θέλει να παντρευτεί την Καίτη, αλλά η μητέρα της δεν τον θέλει για γαμπρό. Για χάρη της αγαπημένης του πηγαίνει στη Γερμανία, και με συντροφιά τα γράμματα της Καίτης δουλεύει σκληρά, στέλνοντας της όλα τα χρήματα που βγάζει. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα μετά από τρία χρόνια, μαθαίνει ότι η Καίτη είναι εδώ και καιρό παντρεμένη με τον Νάσο...

andrasmesyneidhsh

Σημειώσεις: Δύο χρόνια μετά τα Ψίχουλα του Κόσμου, οι ρόλοι αναστρέφονται για την Κατερίνα Βασιλάκου. Στο Ένας Άνδρας Με Συνείδηση εμφανίζεται να κλέβει την ερωτική αλληλογραφία της Καίτης Παπανίκα, ενώ στα Ψίχουλα του Κόσμου ήταν το "θύμα της υπόθεσης" αφού η ερωτική της αλληλογραφία με τον Νίκο Ξανθόπουλο, κλεβόταν από την Σοϊμοιρη.

Αξιολόγηση:
9/10

Πολυμέσα: Αρχεία Video

πηγή: Multimedia CD-ROM Ελληνικός Κινηματογράφος 1997 ΕΘΝΟDATA

Φιλμογραφία