Για την Τιμή και τον Έρωτα [1969]

xanthop28
Σκηνοθεσία: Τεγόπουλος, Απόστολος
Σενάριο: Κοντέλης, Πάνος
Παραγωγή: Κλακ Φιλμ
Εισητήρια: 317993
Διάρκεια: 170' *

Πρωταγωνιστούν: Ξανθόπουλος Νίκος, Σιτζάνη Δώρα, Κατράκης Μάνος, Ζερβός Παντελής, Ιασωνίδου Άννα, Νέγκας Χρήστος, Βλάχος Ανέστης, Μούτσιος Γιώργος, Μπριόλας Ερρίκος, Στρατηγός Στέφανος, Μορίδης Θόδωρος, Βελέντζας Γιώργος, Καζέλη Σάσα, Μαλούχος Βασίλης, Έξαρχος Θόδωρος, Μπισλάνης Δημήτρης, Τερζάς Λάζος, Ζαρταλούδης Αλέκος, Κεδράκας Νάσος, Λυγίζος Ντάνος, Φωκά Μαρία, Χατζηπαυλής Στάθης, Λουκάκης Γιώργος, Ζαφειρίου Ελένη, Μπαλλής Μιχάλης, Βανδώρος Νίκος, Παχής Στράτος, Οικονομίδης Γιώργος, Γεράρδου Μαργαρίτα, Ανδρονίδης Βασίλης, Ψαράς Ιάκωβος.

Υπόθεση: Ο έφεδρος ανθυπολοχαγός, Χρήστος Κλάδης, θα απουσιάσει αδικαιολόγητα από την μονάδα του, όταν μάθει ότι η αγαπημένη του αραββωνιάστηκε κάποιον άλλο. Στο στρατοδικείο αρνείται να δώσει εξηγήσεις και καταδικάζεται με καθαίρεση βαθμού και διετή κάθειρξη. Ο πατέρας του, αξιωματικός εν αποστρατεία θα τον αποκηρύξει. Ο Χρήστος μετά την αποφυλάκιση του θα αλλάξει το όνομα του και θα φύγει ναυτικός στα καράβια...

giathntimhkaitonerwta

Αξιολόγηση: 8/10

πηγή: Multimedia CD-ROM Ελληνικός Κινηματογράφος 1997 ΕΘΝΟDATA

* Πρόσφατη κυκλοφορία της ταινίας σε DVD έχει διάρκεια 104 λεπτά, κόβοντας πολλές σκηνές και 2 τραγούδια του Νίκου Ξανθόπουλου σε στίχους του ιδίου... Στις 12 Απριλίου του 2008 και έπειτα από πάρα πολλά χρόνια, η ταινία προβλήθηκε ολοκληρωμένη στο ψηφιακό κανάλι Cine+ της ΕΡΤ. Ας ελπίσουμε ότι από εδώ και πέρα η ταινία θα επαναπροβάλλεται ολοκληρωμένη στην αυθεντική της διάρκεια.

Φιλμογραφία