Ταπεινός και Καταφρονεμένος [1968]

xanthop21
Σκηνοθεσία: Τεγόπουλος, Απόστολος
Σενάριο: Κωνσταντίνου, Παναγιώτης
Παραγωγή: Κλακ Φιλμ
Εισητήρια: 309462
Διάρκεια: 162'

Πρωταγωνιστούν: Ξανθόπουλος Νίκος, Ζήλεια Άντζελα, Ζαφειρίου Ελένη, Μούτσιος Γιώργος, Στρατηγός Στέφανος, Ζερβός Παντελής, Έξαρχος Θόδωρος, Βελέντζας Γιώργος, Λουκάκης Γιώργος, Ουδινότης Αλέκος, Γεράρδου Μαργαρίτα, Μορίδης Θόδωρος, Διανέλλος Λαυρέντης, Καϊλας Βασιλάκης, Χριστοφορίδης Περικλής, Ζήκας Χριστόφορς, Κεδράκας Νάσος, Πασχαλίδης Νίκος, Γαλάνη Ρένα, Ολύμπιος Γιώργος, Προύσαλης Αθηνόδωρος, Οικονόμου Γιώργος, Ροζάκη Φιλιώ, Φραγκούλης Φραγκούλης, Πλατής Νικήτας, Καζάν Βαγγέλης, Χατζηπαυλής Στάθης, Ιωακειμίδης Δημήτρης, Τσάκωνας Ανδρέας, Πάλλης Γιώργος, Μαραμένος Γιώργος, Δεστούνης Μανώλης, Αλεξανδρίδης Γιάννης, Γκιώκας Τάκης, Κανέλλης Θάνος, Φωτιάδης Δημήτρης.

Υπόθεση: Ο Μανούσος έρχεται στην Αθήνα για να βρει την τύχη του, ελπίζοντας να γίνει τραγουδιστής με την βοήθεια του πλούσιου φίλου του από τον στρατό, Λάκη. Όμως ο Λάκης θα του αρνηθεί την βοήθεια του και έτσι θα αναγκαστεί να δουλέψει στις οικοδομές και παράλληλα σε ένα κέντρο ως τραγουδιστής. Ένα ατύχημα στις οικοδομές θα γίνει η αιτία να γνωρίσει και να αγαπήσει την αδελφή του Λάκη, Έλενα. Η οικογένεια της δεν θα δεχθεί το δεσμό τους και έτσι η Έλενα θα φύγει από το σπίτι της και θα παντρευτεί τον Μανούσο.

tapeinoskatafronemenos

Σημειώσεις: Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Ξανθόπουλου, στη σκηνή του ξυλοδαρμού, ένας από τους κομπάρσους έριξε μια γερή γονατιά στον Ξανθόπουλο, με αποτέλεσμα να του σπάσει ένα παϊδι!

Αξιολόγηση: 10/10

Πολυμέσα: Αρχεία Video

πηγή: Multimedia CD-ROM Ελληνικός Κινηματογράφος 1997 ΕΘΝΟDATA

Φιλμογραφία