Η Καρδιά Ενός Αλήτη [1968]

xanthop23
Σκηνοθεσία: Τεγόπουλος, Απόστολος
Σενάριο: Μάτσας, Νέστορας
Παραγωγή: Κλακ Φιλμ
Εισητήρια: 385318
Διάρκεια: 125'

Πρωταγωνιστούν: Ξανθόπουλος Νίκος, Γρηγοριάδου Αφροδίτη, Ζαφειρίου Ελένη, Βλάχος Ανέστης, Κατράκης Μάνος, Μορίδης Θόδωρος, Πλοιός Βαγγέλης, Λουκάκης Γιώργος, Μυράτ Μιράντα, Μπισλάνης Δημήτρης, Πανταζή Μαρί, Βελέντζας Γιώργος, Μαυρόπουλος Άγγελος, Ζήκας Χριστόφορος, Οικονόμου Γιώργος, Προύσαλης Αθηνόδωρος, Πασχαλίδης Νίκος, Ουδινότης Αλέκος, Γαλάνη Ρένα, Κατσαρής Αντώνης.

Υπόθεση: Μετά το θάνατο του πατέρα του, ο Νίκος αφήνει το σχολείο και πιάνει δουλειά στο λιμάνι, για να μπορέσει να σπουδάσει ο δίδυμος αδελφός του Ανδρέας. Όμως αντί για σπουδές ο Ανδρέας το 'χει ρίξει στα γλέντια και τα χαρτιά. Όταν το ανακαλύπτει ο Νίκος, το χρέος του Ανδρέα έχει μεγαλώσει πολύ. Για να ολοκληρώσει τις σπουδές του ο Ανδρέας, ο Νίκος αναγκάζεται να μπαρκάρει σε σφουγγαράδικο. Ο Ανδρέας αποφασίζει να τελειώσει τις δουλειές του και γίνεται εισαγγελέας...

kardiaenosalhth

Σημειώσεις: Στην σκηνή που ο "καλός αδελφός" Νίκος μιλάει, ενώπιον του δικαστηρίου, ο Νίκος Ξανθόπουλος συγκινούταν και η σκηνή χρειάστηκε να γυριστεί πολλές φορές. Ο σκηνοθέτης Τεγόπουλος, του είπε αστειευόμενος "Ξανθόπουλε, δε συμφέρεις, πολύ φιλμ χαλάς!".

Προσέξτε ιδιαιτέρως τη σκηνή που ο Ξανθόπουλος, ως δύτης σε σφουγγαράδικο κατεβαίνει στο βυθό. Πρόκειται ίσως για μία από τις πιο κακοφτιαγμένες σκηνές του Ελληνικού Κινηματογράφου. Φαίνεται πως γυρίσαν την υποβρύχια σκηνή, τοποθετώντας την κάμερα μπροστά από ένα ενυδρείο (!) και πίσω από αυτό ήταν ο Ξανθόπουλος ντυμένος δύτης!

Αξιολόγηση: 9/10

Πολυμέσα: Αρχεία Video

πηγή: Multimedia CD-ROM Ελληνικός Κινηματογράφος 1997 ΕΘΝΟDATA

Φιλμογραφία