Τα Ψίχουλα του Κόσμου [1967]

xanthop19
Σκηνοθεσία: Τεγόπουλος, Απόστολος
Σενάριο: Κυριακός, Χρήστος
Παραγωγή: Κλακ Φιλμ
Εισητήρια: 357847
Διάρκεια: 101'

Πρωταγωνιστούν: Ξανθόπουλος Νίκος, Βασιλάκου Κατερίνα, Στρατηγός Στέφανος, Σοϊμοίρη Γιώτα, Διανέλλος Λαυρέντης, Μορίδης Θόδωρος, Γκιώκας Τάκης, Μουστάκας Σωτήρης, Έξαρχος Θόδωρος, Λιβυκού Ίλυα, Προύσαλης Αθηνόδωρος, Βελέντζας Γιώργος, Λουκάκης Γιώργος, Κεδράκας Νάσος, Κοτσίρης Λάμπρος, Κανέλλης Θάνος, Δήμου Σόνια, Χατζηπαυλής Στάθης, Γαλάνη Ρένα, Σουγκλάκος Απόστολος.

Υπόθεση: Βλέποντας τον καπετάνιο του Δημήτρη να περνάει τον καιρό του σιωπηλό, ο υποπλοίαρχος του φορτηγού "Αιγαίο", Θωμάς Λυμπέρης, προτρέπει την εξαδέλφη του Αγνή να ξεκινήσει ανώνυμα αλληλογραφία μαζί του. Ο Δημήτρης θα εντυπωσιαστεί από τα γραπτά της και μόλις επιστρέψει στον Πειραιά, θα ζητήσει να τη γνωρίσει. Στη συνάντηση του παρουσιάζεται η Φλώρα Στεφάνου. Ο Δημήτρης δε γνωρίζει ότι στην πραγματικότητα δεν αλληλογραφούσε με τη Φλώρα αλλά με την Αγνή, την παρακόρη του σπιτιού...

psixoulakosmou

Σημειώσεις: Πρώτη κινηματογραφική συνύπαρξη της Κατερίνας Βασιλάκου στο πλευρό του Νίκου Ξανθόπουλου. Στα Ψίχουλα του Κόσμου εμφανίζεται ως η κοπέλα - θύμα που της έκλεβαν την ερωτική αλληλογραφία με τον Νίκο Ξανθόπουλο. Δύο χρόνια αργότερα, οι ρόλοι θα αντιστραφούν, στο Ένας Άνδρας Με Συνείδηση, όπου η Βασιλάκου κλέβει την ερωτική αλληλογραφία της Παπανίκας με τον Νίκο Ξανθόπουλο!
Ο Λαυρέντης Διανέλλος εμφανίζεται στον ρόλο του "κακού" μπεκρή πεθερού του Ξανθόπουλου, ενώ ο Στέφανος Στρατηγός σε αυτή τη ταινία είναι καλός του φίλος και συνάδελφος!

Αξιολόγηση: 8/10

πηγή υπόθεσης: Multimedia CD-ROM Ελληνικός Κινηματογράφος 1997 ΕΘΝΟDATA

Φιλμογραφία