Άδικη Κατάρα [1968]

adikhkatara
Σκηνοθεσία: Τεγόπουλος, Απόστολος
Σενάριο: Κυριακός Χρήστος
Παραγωγή: Κλακ Φιλμ
Εισητήρια: 422060
Διάρκεια: 145'

Πρωταγωνιστούν: Ξανθόπουλος Νίκος, Ζήλεια Άντζελα, Βασιλάκου Κατερίνα, Ζαφειρίου Ελένη, Στρατηγός Στέφανος, Πάνου Καίτη, Μορίδης Θόδωρος, Διανέλλος Λαυρέντης, Μουστάκας Σωτήρης, Έξαρχος Θόδωρος, Καζάν Βαγγέλης, Κανδήλας Γιάννης, Λυγίζος Μήτσος, Λιονάκης Στέλιος, Ανδρονίδης Βασίλης, Ουδινότης Αλέκος, Κοτσίρης Λάμπρος, Κανέλλης Θάνος, Γαρμπή Τζόλυ, Κεδράκας Νάσος, Πασχαλίδης Νίκος, Γαλάνη Ρένα, Μαυρόπουλος Άγγελος, Προύσαλης Αθηνόδωρος, Ροδά Ελένη, Φραγκούλης Φραγκούλης.

Υπόθεση: Ο Πέτρος σπουδάζει γιατρός δουλεύοντας παράλληλα σε νυχτερινό κέντρο. Ένας από τους πλούσιους πελάτες του καταστήματος, ο Κώστας Φραγκόπουλος, του προτείνει να παντρευτεί την αδελφή του Λίζα, με αντάλλαγμα τη συνέχιση των σπουδών του στο εξωτερικό. Αρχικά ο Πέτρος θα αρνηθεί αλλά η Λίζα, την οποία γνώριζε παλιότερα, θα τον μεταπείσει...

adikhkatara

Σημειώσεις: Ένα από τα "έπη" του Ξανθόπουλου διάρκειας 145 λεπτών και μία από τις πιο χαρακτηριστικές και γνωστές ταινίες του Ξανθόπουλου. Ο Στέφανος Στρατηγός υποδύεται εξαίσια τον ρόλο του πλούσιου κακού αδελφού της Ζήλειας, Κώστα Φραγκόπουλου.

Αξιολόγηση: 9/10

Πολυμέσα: Αρχεία Video

πηγή: Multimedia CD-ROM Ελληνικός Κινηματογράφος 1997 ΕΘΝΟDATA

Φιλμογραφία