Ανέστης Βλάχος

blaxos
Γεννήθηκε στην Προσοτσάνη Δράμας. Ο παππούς του, Φίλιππος, ήταν Μακεδονομάχος (σύνδεσμος του Παύλου Μελά) και ο πατέρας του σκοτώθηκε στο Αλβανικό μέτωπο το 1940. Σπούδασε στην Ανωτέρα Σχολή Κινηματογράφου-Θεάτρου.

Το 1956 πρωτοεμφανίστηκε στην ταινία Το κορίτσι με τα μαύρα, όπου ερμήνευε έναν χαρακτηριστικό ρόλο. Στο θέατρο, πρωτοεμφανίστηκε με το έργο "Θάψτε τους νεκρούς", (Κυκλικό θέατρο του Τριβιζά) και συνέχισε παίζοντας σε όλα τα είδη, ενώ εμφανίστηκε και στην τηλεόραση. Το 1994, μετά από απουσία πολλών χρόνων, πρωταγωνίστησε στην ταινία Αυτόπτης μάρτυρας Είναι παντρεμένος με την ηθοποιό Μαρία Γαρίτση.

Με τον Ξανθόπουλο υπήρξε κουμπάρος (τον πάντρεψε ο Ξανθόπουλος) και αχώριστος φίλος. Έπαιξε μαζί του σε 10 ταινίες. Έκανε και μια guest εμφάνιση στην Οδύσσεια ενός Ξεριζωμένου, στο ρόλο... της αρκούδας!

Έπαιξε με τον Ξανθόπουλο: Το Σπίτι της Ηδονής - Οι Επικίνδυνοι - Ζητιάνος μιας Αγάπης - Απόκληροι της Κοινωνίας - Ο Κατατρεγμένος - Σκλάβοι της Μοίρας - Η Καρδιά ενός Αλήτη - Ξεριζωμένη Γενιά - Για την Τιμή και τον Έρωτα - Σφραγίδα του Θεού.

πηγή: Multimedia CD-ROM Ελληνικός Κινηματογράφος 1997 ΕΘΝΟDATA