Θόδωρος Μορίδης

moridhs
Από το 1922 βρισκόταν συνεχώς στη σκηνή. Έλαβε μέρος στους θιάσους Ευαγγελίας Παρασκευοπούλου, Εδμόνδου Φύρστ, Ροζαλίας Νίκα, Χριστίνας Καλογερίτου, Νίκου Πλέσσα, Αιμίλιου Βεάκη, Χριστόφορου Νέζερ, Κυβέλης, Μαρίκας Κοτοπούλη, Αργυρόπουλου, Βασίλη Λογοθετίδη, Κατερίνας, Ενωμένων Καλλιτεχνών, Μάνου Κατράκη, Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Μυράτ, Δημήτρη Χορν, Αλέκου Αλεξανδράκη, Νόνικας Γαληνέα κ.ά.

Στον κινηματογράφο ξεκίνησε το 1948, με την ταινία Χαμένοι Άγγελοι και από τότε μέχρι το 1971 έλαβε μέρος σε 90 ταινίες!

Σημαντική ήταν και η καριέρα του στον κινηματογράφο σε ρόλους στιβαρών προυχόντων, αριστοκρατών, επιχειρηματιών κ.ά. Είναι σύζυγος της επίσης ηθοποιού Τζόλυς Γαρμπή. Με τον Ξανθόπουλο είχε την τύχη να συνεργαστεί σε 19 ταινίες!Έπαιξε με τον Ξανθόπουλο: Αγάπησα και Πόνεσα - Μίσος - Ζητιάνος Μιας Αγάπης - Με Πόνο και με Δάκρυα - Ο Άνθρωπος που Γύρισε από τον Πόνο - Άδικη Κατάρα - Κάποτε Κλαίνε και οι Δυνατοί - Τα Ψίχουλα του Κόσμου - Καρδιά Ένος Αλήτη - Ταπεινός και Καταφρονεμένος - Για την Τιμή και τον Έρωτα - Γιακουμής, μια Ρωμέϊκη Καρδιά - Ένας Άντρας με Συνείδηση - Η Οδύσσεια ενός Ξεριζωμένου - Σφραγίδα του Θεού - Φτωχογειτονιά Αγάπη μου - Ο Αετός των Σκλαβωμένων - Εσένα Μόνο Αγαπώ - Ζούσα Μοναχός Χωρίς Αγάπη.

πηγή: Multimedia CD-ROM Ελληνικός Κινηματογράφος 1997 ΕΘΝΟDATA