Μια βραδυά γεμάτη συναισθήματα


Ήταν πραγματικά μια πολύ όμορφη βραδυά για όσους παραβρέθηκαν την Τετάρτη 24 Μαίου, το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρου του Άργους Ορεστικού, όπου ο αγαπημένος καλλιτέχνης παρουσίασε στην ακριτική πόλη το βιβλίο του. Βέβαια δεν ήταν η πρώτη φόρα που βρίσκονταν στην περιοχή, καθώς την έχει επισκεφτεί πολλές φορές στο παρελθόν. Εξάλλου η πρόσκληση για την εκδήλωση εκτός από τους τοπικούς φορείς έγινε και από φίλους από τα παλιά.

koino
Ώρα για την καθιερωμένη υπογραφή των βιβλίων!


Η αίθουσα ήταν κατάμεστη και ο Νίκος Ξανθόπουλος αποζημίωσε τους παρευρισκόμενους με το παραπάνω. Γεμάτος ενέργεια, παρόλο το φορτωμένο πράγραμμά του, επάνω στη σκηνή όπου διάβασε αποσπάσματα από το βιβλίου του, έδειξε για μία ακόμα φορά ότι είναι "Ο Πρωταγωνιστής". Διάβασε απολαυστικότατα τα αποσπάσματα, σχολίασε, τραγούδησε, έκλαψε, έπαιξε με το κοινό, δημιουργώντας μια ζέστη αμφίδρομη σχέση την οποία διαδέχονταν το γέλιο , η συγκίνηση, η νοσταλγία.

Χαρακτηριστικό είναι ότι όση ώρα κράτησε η όλη εκδήλωση, άλλη τόση ώρα κράτησαν οι έκδηλώσεις αγάπη του κόσμου στο τέλος, με την υπογραφή του βιβλίου, τις αφιερώσεις, με φωτογραφήσεις, με συνεντεύξεις σε τοπικά μέσα, με αναμνήσεις από φίλους και από γνωστούς που τον είχαν συναντήσει πολλές δεκαετίες πριν, σε κάποιο μακρινό μέρος της γης.

Φυσικά ευχαρίστως δέχτηκε να μιλήσει και για το παρόν site, το οποίο γνωρίζει πολύ καλά. Αν και δεν εχει καλές σχέσεις με τις νέες τεχνολογίες, ωστόσο τον ενημερώνουν τα παιδιά του και τα εγγόνια του. Εξέφρασε τον θαυμασμό του για την καλαισθησία του και για τον πλούτο του υλικού που περιέχει. Εντύπωση προξενεί το γεγονός ότι ο ίδιος δεν διαθέτει καθόλου αρχειακό υλικό από τις δουλειές του και μάλιστα τις ταινίες του τις μαζεύει τώρα, για πρώτη φορά, κάθε βδομάδα με το περιοδικό TI-VO (!!!).

Δείτε περισσότερες Φωτογραφίες από την εκδήλωση.