Μίνι Συνέντευξη του Νίκου Ξανθόπουλου
Στην τοπική εφημερίδα της Ξάνθης, Εμπρός, με την ευκαιρία της παρουσίασης του βιβλίου του στην Ξάνθη.

Κοντά μας ο ανθρώπινος Νίκος Ξανθόπουλος
Παρουσίασε το βιβλίο του. Τι είπε στο «Εμπρός»


19012006xanthopoulos2
Με εμφανή τα σημάδια της κούρασης και της ταλαιπωρίας, αλλά με ευχάριστη διάθεση και αίσθηση του χιούμορ, έφτασε με μικρή καθυστέρηση στο ξενοδοχείο «Δημόκριτος» ο ηθοποιός Νίκος Ξανθόπουλος για την προγραμματισμένη συνέντευξη για το βιβλίο του «Όσα θυμάμαι και όσα αγάπησα».

«Συγγνώμη για την καθυστέρηση αλλά…ανωτέρα βία» μας είπε.
«Τα τελευταία χρόνια κατέβασα τα ρολλά γιατί πιστεύω ότι πρέπει να αποχωρείς όταν βρίσκεσαι στο απόγειο της καριέρας σου. Ακόμη ήθελα να ζήσω την οικογένειά μου γιατί τόσα χρόνια την στερήθηκα. Αποφάσισα, όμως να ξεφωλιάσω λίγο, λόγω του βιβλίου, αφού είδα ότι είχε τεράστια ανταπόκριση από τον κόσμο»
«Το βιβλίο αυτό περιέχει την ζωή μου, μια ζωή γεμάτη τόσο από χαρές όσο και από λύπες. Με συγκινεί αφάνταστα και μου δίνει μεγάλη αξία και χαρά που ο κόσμος, παρόλο που πέρασαν τόσα χρόνια, με βλέπει και μου λέει ότι εγώ τους έφτιαξα και διαμόρφωσα τον χαρακτήρα τους. Ευχαριστώ, λοιπόν, από τα βάθη της καρδιάς μου όλον τον κόσμο».
Στη συνέχεια εξέφρασε την αγωνία του για το μέλλον της ελληνικής γλώσσας, καθώς, όπως είπε: «Τα παιδιά από το δημοτικό κιόλας μαθαίνουν αγγλικά», ωστόσο φάνηκε αισιόδοξος, βασιζόμενος στο πείσμα και την ‘’χοντροκεφαλια’’ των Ελλήνων και ειδικά των Ποντίων.
Τέλος, δήλωσε ΑΕΚτσης, αφού, γεννημένος στη Ν.Ιωνία, από μικρός παρακολουθούσε αγώνες της ΑΕΚ και το 1952 υπέγραψε δελτίο ως αθλητής στίβου, είναι ‘’βιβλιοφάγος’’, με πάνω από 17.000 διαβασμένα βιβλία στην βιβλιοθήκη του, αγρότης, αφού ασχολείται με αγροτικές εργασίες και την παραγωγή κρασιού και λαδιού και συμβιβασμένος με την ιδέα του θανάτου «Ό,τι είχα να δώσω το έδωσα, το μοίρασα στα παιδιά μου».Αυθεντικός σύνδεσμος
PDF