Επίσκεψη του Νίκου Ξανθόπουλου στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης


Δευτέρα 5/12/2005

Μια μεγάλη έκπληξη περίμενε σήμερα το πρωί τον προσκεκλημένο του Νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη, γνωστό ηθοποιό Νίκο Ξανθόπουλο.
Πιο συγκεκριμένα στα σκαλοπάτια της Νομαρχίας μαζί με τον κ. Ψωμιάδη περίμεναν για να τον υποδεχθούν το σύνολο σχεδόν των υπαλλήλων που εργάζονται σ’ αυτή προκειμένου να τον δούνε από κοντά και να του σφίξουν το χέρι.
Στη συνέχεια ο Νομάρχης φιλοξένησε στο γραφείο του για μισή ώρα περίπου τον κ. Ξανθόπουλο συζητώντας μαζί του για θέματα του Πόντου όπως και για την παρουσίαση του βιβλίου σκοπός για τον οποίο έφερε τον γνωστό ηθοποιό στη Θεσσαλονίκη.
Μετά το τέλος της συζήτησης τους ο κ. Ψωμιάδης δώρισε μια εικόνα του Αγίου Δημητρίου στον προσκεκλημένο του ενώ ο κ. Ξανθόπουλος του χάρισε ένα βιβλία με ιδιόχειρη αφιέρωση που ανέφερε «στον ξάδελφο μου Παναγιώτη» και αυτό γιατί μετά από τη συζήτηση «ανακάλυψαν» ότι κατάγονται από την ίδια Ποντιακή περιοχή και πολλοί κάτοικοι της συμπίπτουν να είναι συγγενείς και των δύο.
Για την επίσκεψη αυτή ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την παρακάτω δήλωση: «Υποδεχθήκαμε σήμερα τον άνθρωπο που ενσάρκωσε και ενσαρκώνει ακόμα και σήμερα όλους τους Έλληνες. Τον πολεμιστή της ζωής. Αν όλος ο ελληνικός λαός ήταν μια οικογένεια ο Νίκος Ξανθόπουλος θα ήταν το παιδί του και εμείς θα ήμασταν τα αδέλφια του. Μεγάλη τιμή για εμάς και ο Νίκος Ξανθόπουλος θα υπάρχει όσο θα υπάρχουν ευαίσθητες ψυχές. Ο άνθρωπος αυτός είναι το ίνδαλμα και πρότυπο μου, θεωρώντας ότι το προσωνύμιο αυτό δεν μας το έχει δώσει άλλος παρά μόνο ο λαός, αλλά μη συγκρίνετε ανόμοια πράγματα. Άλλο Ξανθόπουλος και άλλο Ψωμιάδης. Εγώ υποκλίνομαι μπροστά του

DSC_00173_small

DSC_0042_small

DSC_00272_small

DSC_00381_small

DSC_00062_small

Αυθεντικός σύνδεσμος
PDF