Τηλεοπτική Συνέντευξη στην εκπομπή της ΕΤ3, Διασπορά


Τον Δεκέμβριο του 2005 και με την ευκαιρία της προώθησης του αυτοβιογραφικού του βιβλίου στη πόλη της Θεσσαλονίκης, η ΕΤ3 και η εκπομπή Διασπορά, είχε την ευκαιρία να έχει επίτιμο καλεσμένο τον Νίκο Ξανθόπουλο. Κατά τη διάρκεια της εκπομπής που άγγιξε τα 71 λεπτά, ο Νίκος Ξανθόπουλος είχε την ευκαιρία να μιλήσει για τη ζωή του, το βιβλίο του, αλλά και να μιλήσουν γι' αυτόν γνωστοί και επώνυμοι.

Ακολουθούν έξι video απόσπασμα της εκπομπής:Βίντεο 1: Εισαγωγή της εκπομπής, συζήτηση για τον απόδημο Ελληνισμό και τις περιπέτειες του Ξανθόπουλου στο εξωτερικό και περιήγηση στο χωρίο που έζησε κάποτε η οικογένεια του Νίκου Ξανθόπουλου, στο Οχυρό Δράμας.


Βίντεο 2: Ο Ανέστης Βλάχος, αγαπημένος φίλος του Νίκου Ξανθόπουλου, μιλάει γι' αυτόν.


Βίντεο 3: Η επεισοδιακή γνωρίμια του Νίκου Ξανθόπουλου, με τη γυναίκα της ζωής του, Ερυφίλλη.


Βίντεο 4: Σχετικά με τη συγγραφή του βιβλίου και τα αθλητικά του χρόνια στην ΑΕΚ.


Βίντεο 5: Σχετικά με την μεγάλη επιτυχία του Νίκου Ξανθόπουλου με το τραγούδι του Απόστολου Καλδάρα, Πετραδάκι Πετραδάκι. Ανάγνωση αποσπάσματος από το βιβλίο του Νίκου Ξανθόπουλου.


Βίντεο 6: Η Οδύσσεια Ενός Ξεριζωμένου - ακολουθεί ανάγνωση ενός συγκλονιστικού αποσπάσματος από το εξαιρετικό αυτοβιογραφικό βιβλίο του Νίκου Ξανθόπουλου, Όσα Θυμάμαι Και Όσα Αγάπησα. και κλείσιμο της εκπομπής!